Pages

3 Nisan 2010 Cumartesi

ÜNAL YARIMAĞAN ŞANLIURFA'DA


ÜNAL YARIMAĞAN ŞANLIURFA'DA

Prof.Dr. Yarımağan, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ''Yeni Sınav Sistemi ve Yönlendirme'' konulu toplantıda, öğrenci seçme ve yerleştirme sınavında yapılan son değişiklikleri katılımcı öğrencilere, slayt eşliğinde anlattı.
Daha önce yapılan sınav değişikliklerinde istenilen başarıya ulaşılamadığını ifade eden Prof. Dr. Yarımağan, yeni sistemle ilgili şu bilgileri verdi:
''Öğrenciler daha önce sadece bazı derslere yoğunlaşıyor. Bir kısım derslere ilgi göstermiyordu. Sonuç olarak öğrenciler bazı alanlarda çok yetersiz bilgilerle yüksek öğretim kurumlarına geliyorlardı. Biz de bu sıkıntıların aşılabilmesi için, öğrencilerin tüm derslere önem vermesini gerektirebilecek bir sistem geliştirdik. Öğrencilerin daha önceki sistemlerde hangi alana ne kadar vakit ayırdıklarını tespit edemiyorduk. Ancak bu sistemle öğrencimizin hangi alana ne kadar vakit ayırabileceğini rahatlıkla öğrenebiliyoruz.''
Son değişiklike birlikte en uzun sınav süresinin 2 saat 15 dakika, en fazla soru sayısının ise 90 olduğunu aktaran Yarımağan, ''Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı'' (AOBP) konusunda ise ''Okulunda başarılı olana yüksek oranda verilen avantajları azalttık. Sınav önem kazandı'' dedi.
Daha sonra hangi puan türüyle hangi bölümlere gidilebileceği ve puan hesaplamaları konusunda öğrencilere detaylı bilgi veren Prof.Dr. Yarımağan, ''Son değişikliğin çok faydalı olacağı inancındayım'' diye konuştu.
-KARŞILAŞILABİLECEK SORUNLAR
Ünal Yarımağan, konuşmasının sonunda son değişiklikle doğal olarak bazı sorunlarla karşılaşılabileceğini ifade etti.
Öğrencilerin yeni sistemde zorlanabileceği yerin ise tercihler kısmında olabileceğini dile getiren Yarımağan, ''Doğaldır ki yeni bir sistemde bazı sıkıntılar yaşanabilir. Öğrencilerimiz tercihler konusunda minimum puanlarda sıkıntı yaşayabilir. Bu konuda geçen yıl ki sınavlar değerlendirilerek bir çalışma yapılacak. Bu durum ise ilerleyen tarihlerde kamuoyuyla paylaşılacak'' şeklinde konuştu.
Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yarımağan'a, programa katılımından dolayı Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin tarafından bir teşekkür plaketi verildi.
Konferansa Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile liselerdeki öğretmen ve öğrenciler katıldı

0 yorum:

Yorum Gönder