Pages

25 Ağustos 2009 Salı

SBS'de 3. Şans


Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercihinde Yükselme İşlemleri Hakkında Duyuru:
Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi kapsamında 2. yerleştirme döneminde bir okula kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22 Ağustos 2009 Cumartesi günü saat 17.00 de sona erecektir.
Bu dönemde kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıt yaptırmayan adaylar sebebiyle oluşan boş kontenjan sayıları 23 Ağustos 2009 Pazar günü Bakanlığımızın internet sitesinde (http://www.meb.gov.tr) yayımlanacaktır.
Tercihinde yükselme başvuruları 24-26 Ağustos 2009 tarihleri arasında öğrencinin mezun olduğu ilköğretim okulu müdürlüğünden yapılacaktır. Başvurunun bizzat öğrenci velisi tarafından “Tercihinde Yükselme İşlemi Talep Dilekçesi” doldurularak yapılması ve okul müdürlüğünün elektronik ortamda onaylaması gerekmektedir.
Tercihinde yükselme işlemine OYP den 196 ve üstü puan alan ve daha önce okul tercihi yapmış olan tüm öğrenciler talepte bulunabilecektir. Bunun dışında herhangi başka bir koşul aranmamaktadır.
Tercihinde Yükselme işleminde, öğrenci daha önceki yerleştirmeler sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna kayıt yaptırmışsa; kayıtlı olduğu okuldan daha üst sıradaki tercihlerinde kontenjan olması durumunda bu okullara yükselebilecektir. Tercihinde yükselemeyen öğrenci kayıtlı olduğu okuldaki yerini koruyabilecek, daha alt sıradaki okula düşmeyecektir. Ancak öğrencinin bu işlem sonucu yerleştirildiği okula gitme zorunluluğu vardır. İşlem sonucu yerleştirildiği okula gitmeyerek eski kayıtlı olduğu okulda kalma gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.
Tercihinde yükselemeyerek aynı okulda kalan öğrencilerin, okuldan kayıt belgelerini almamış iseler kayıtlı oldukları okula yeniden kayıt yaptırmalarına gerek görülmemektedir. Herhangi bir sebeple kayıt belgelerini almış olanların yeniden aynı okulu kazanmaları halinde kayıt belgeleri ile ilgili okula giderek kayıtlarını tekrar yaptırmaları gerekmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

0 yorum:

Yorum Gönder